Ціна питання - $73 млн: Окупанти продали винзавод "Масандра" структурам банку "Росія"

У грудні 2017 року ця ж компанія вже купила завод ігристих вин «Новий Світ» в Судаку за 1,5 млрд рублів.

Окупаційна влада Криму продала за 5,327 млрд рублів (2 млрд гривень або 73 млн доларів) компанії «Південний проєкт», яка є дочірньою фірмою банку «Росія», виноробний завод «Масандра», передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

Другий учасник аукціону компанія «Естейт Груп» запропонував дещо меншу суму — 5,3 млрд рублів. Заявки на участь в аукціоні приймали до 8 грудня, а 14 грудня провели торги.

«Південний проєкт» зареєстрували в російському Санкт-Петербурзі, він на 99,9% належить «Акціонерному банку «Росія». У грудні 2017 року ця компанія купила завод ігристих вин «Новий Світ» в Судаку за 1,5 млрд рублів.

Основним акціонером та колишнім головою ради директорів банку «Росія» є Юрій Ковальчук, якого називають «касиром Путіна». Після анексії півострова Мінфін США ввів санкції проти Ковальчука.

Реакція української влади

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим направила в прокуратуру Криму, яка підконтрольна Україні, інформацію про продаж підприємства «Масандра», яке належить українському Міністерству аграрної політики.

МЗС України висловило протест через незаконний продаж винзаводу. Там заявили, що Росія порушує норми міжнародного гуманітарного права, за яким держава-окупант не повинна допустити «приватизацію» майна, та назвали продаж «Масандри» злочином.

А міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявляв, що проти всіх, хто намагатиметься купити український винзавод введуть санкції, зокрема на міжнародному рівні.

Трохи про підприємство

«Масандра» — один із найбільших виноробних заводів України та Європи. До підприємства входить 9 заводів первинного і вторинного виноробства та 3 самостійних заводи.

Після анексії Криму «Масандру» оголосили власністю Управління справами президента Росії. На материковій Україні продовжує діяти держконцерн «Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра"», власником якого є Господарсько-фінансовий департамент секретаріату Кабміну України.

У жовтні цього року «депутати» анексованого Криму проголосували за приватизацію винзаводу до кінця 2020 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...