Цінова катастрофа: Центробанк і Мінфін РФ зробили невтішний для Москви прогноз

Центробанк очікує Urals за ціною 15 доларів за барель, а в російському Мінфіні розраховують до кінця року отримати нафту по 30 доларів за барель.

У прогнозі Центробанку РФ на другий квартал 2020 року відзначають, що розраховують, що нафта марки Urals зафіксується на позначці 15 доларів за барель, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За даними Мінфіну, в першому кварталі цього року середня ціна нафти сорту Urals склала 48,2 доларів за барель, але ці дані відображають самий початок падіння котирувань в березні. У квітні середня ціна нафти сорту Urals впала до 18,22 доларів.

Центробанк вирішив не робити ставку на швидке відновлення котирувань. Передбачається, що в третьому кварталі ціна на вуглеводні підросте до 20 доларів, а в четвертому - до 25 доларів. До рівня ціни відсікання по новому бюджетному правилу - 42,4 долара, ціни на нафту Urals повернуться тільки в 2022 році, і весь цей час Росії доведеться проїдати запаси.

До слова, в минулому році в середньому Москва торгувала своєю нафтою по 63,59 доларів за барель.

Тим часом в Міністерстві фінансів РФ озвучили більш оптимістичний прогноз. Глава відомства Антон Силуанов вважає, що до кінця року сировина може подорожчати до 30 доларів за барель, та й 10 доларів за барель, запевняє міністр, не представлять загрози для економіки РФ.

Силуанов стверджує, що за кілька років Москві вдалося зробити накопичення, які допоможуть пережити важкі часи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...