Цінова катастрофа: Центробанк і Мінфін РФ зробили невтішний для Москви прогноз

Центробанк очікує Urals за ціною 15 доларів за барель, а в російському Мінфіні розраховують до кінця року отримати нафту по 30 доларів за барель.

У прогнозі Центробанку РФ на другий квартал 2020 року відзначають, що розраховують, що нафта марки Urals зафіксується на позначці 15 доларів за барель, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За даними Мінфіну, в першому кварталі цього року середня ціна нафти сорту Urals склала 48,2 доларів за барель, але ці дані відображають самий початок падіння котирувань в березні. У квітні середня ціна нафти сорту Urals впала до 18,22 доларів.

Центробанк вирішив не робити ставку на швидке відновлення котирувань. Передбачається, що в третьому кварталі ціна на вуглеводні підросте до 20 доларів, а в четвертому - до 25 доларів. До рівня ціни відсікання по новому бюджетному правилу - 42,4 долара, ціни на нафту Urals повернуться тільки в 2022 році, і весь цей час Росії доведеться проїдати запаси.

До слова, в минулому році в середньому Москва торгувала своєю нафтою по 63,59 доларів за барель.

Тим часом в Міністерстві фінансів РФ озвучили більш оптимістичний прогноз. Глава відомства Антон Силуанов вважає, що до кінця року сировина може подорожчати до 30 доларів за барель, та й 10 доларів за барель, запевняє міністр, не представлять загрози для економіки РФ.

Силуанов стверджує, що за кілька років Москві вдалося зробити накопичення, які допоможуть пережити важкі часи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...