"Цьому уряду вже пора", - мер Черкас про діалог з владою

Бондаренко готовий нести повну відповідальність за спалахи коронавірусу.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що не очолював бунт мерів, а в місті повністю контрольована ситуація з коронавірусом. Про це йшлося в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" 18 вересня, передають Патріоти України.

"Це були не мої стосунки з президентом. Я хотів би почути діалог мій, представника місцевої громади, і уряду. Я хотів би почути міністра охорони здоров'я, що він запропонує нам. Я хотів би побачити ті ШВЛи, які Кабінет міністрів привіз. А Черкаси не отримали їх жодного. Ми не доотримали 150 мільйонів до нашого бюджету і 98 мільйонів нашого бюджету при бюджеті розвитку 450 мільйонів витратили на боротьбу з COVID. Ми купили ангеограф, купили ШВЛи, рентген-установки. Але ми не почули діалогу між урядом", - пояснив він конфлікт з центральною владою.

За словами чиновника, прості громади і села не побачили від держави допомоги під час карантину через епідемію. "В мене таке враження, що, напевно, міністр охорони здоров'я зайнятий якраз виборами у Одеську обласну раду. Він сумнівається в своїй посаді, напевно, скільки він пробуде на цій посаді, тому і балотується. А я хотів би почути від нього, що він зробив для міських голів, для регіонів, для простої громади, для села. Скільки ШВЛів ми отримали, яка допомога від держави, де той фонд 60 мільярдів гривень. Тому що я щось не зрозумів, де він дівся. Якраз хотів, щоб народні депутати нам міським головам сказали, де він дівся цей фонд", - додав мер Черкас.

За словами міського голови, у Черкасах ситуація з поширенням коронавірусу контрольована, але від уряду немає плану подальших дій. "Ми і досі не зрозуміли, яку ми отримаємо компенсацію за те, що ми перші зупинили громадський транспорт, заборонили торгівлю в ресторанах і кафе, магазинах. Зрозуміло, що ми перші і відкрили це. Тому що ми дотримувалися усіх цих норм. Але протягом півтора місяця я хотів би побачити чіткий план дій від уряду. Скажу по-народному, мені здається, цьому уряду вже пора. Зараз знову немає діалогу. Уряд повинен мати чіткий план дій, що робити в тій чи іншій ситуації, а ми як міські голови і голови РДА повинні чітко це виконувати. Але виконувати повинні те, що не суперечить Конституції і що не суперечить Закону України про місцеве самоврядування", - резюмував Бондаренко.

В чому причина конфлікту між мером Черкас і президентом Зеленським:

20 травня на прес-конференції президент України Володимир Зеленський заявив, що міський голова Черкас Анатолій Бондаренко з рішенням про пом’якшення карантинних обмежень повів себе некоректно. «Я навіть не можу говорити про мера Черкас, я не знаю навіть, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних проваджень. Хто це? Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Його обрали, це - право народу... Я думаю, що він себе поводив некоректно», - сказав він.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко у відповідь на слова Зеленського сказав, що кримінальні справи проти нього порушені через політичну діяльність. «Ви говорите, що я мер-бандит? Всі ті кримінальні справи, які порушували проти мене, їх порушували за мої політичну діяльність, зокрема за те, що ви стали президентом», – сказав Бондаренко.

Крім того, він зазначив, що Зеленському на місцевих виборах у Черкасах «нічого ловити». «Скільки б ви мені «привітів» не передавали, я хочу сказати, що вам на місцевих виборах у Черкасах немає чого ловити, хоч ви там розповідаєте, що це ваша принципова справа. Ми вас тут чекаємо, пане президенте», – зазначив мер Черкас.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...