Цикута: Найотруйніша рослина України вбила дитину (відео)

Хлопці на озері знайшли корінь, схожий на моркву, вирвали його і з'їли...

На Чернігівщині в селі Стахорщина помер дев'ятирічний хлопчик, отруївшись корінцями рослини цикута. Їх він скуштував, гуляючи з двома друзями. Хлопці на озері знайшли корінь, схожий на моркву, вирвали його і з'їли. Всі вони отримали отруєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Дітей почало нудити, у них паморочилося в голові і хапали судоми, їх екстрено госпіталізували. Михайло виявився наймолодшим з хлопців, його медики врятувати не змогли. "Хлопчик, який загинув, він посинів. Ми схопили його, щоб надати першу допомогу, на свіже повітря винесли і відкачали. Він сидів тихенько, а потім я заходжу в будинок, і з моїм сином те ж саме відбувається. Брат кричить, що з третім хлопчиком те ж саме", – розповіла Наталія Верхуша, мама одного з отруєних.

За словами медиків, у загиблої дитини шансу вижити не було. "Він був без свідомості. У нього були тільки поодинокі вдихи. Те, що це отруєння, сумнівів не виникало, тому що у всіх були однакові симптоми. Думали, можливо, таблетками", – розповіла лікарка-анестезіологиня Новгород-Сіверської районної лікарні.

Пізніше стало відомо, що діти отруїлися рослиною. Стан двох інших потерпілих вдалося стабілізувати.

Цикута є однією з найбільш отруйних рослин в Україні. Належить до сімейства зонтичних, як морква з петрушкою, тільки стебло у неї порожнє. Висока, легко витягується з грунту, і отруйна навіть під час дотику.

"Найбільше отрути міститься в кореневищі. В цикуті є цитотоксин, який дуже небезпечний, він діє на центральну нервову систему і спричинює параліч", – розповів науковий співробітник інституту ботаніки імені М. Холодного Микола Федорончук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...