Туристи в шоці: Ціни на фрукти в літній сезон в анексованому Криму виявилися в рази вище, ніж у вільній Україні (фото, відео)

При цьому з овочами ситуація дещо інша – по ряду позицій ціни відрізняються не так помітно, а цибуля в Криму навіть трохи дешевша, ніж на Херсонщині.

Ціни на фрукти в літній сезон в анексованому Росією Криму виявилися в кілька разів вище, ніж на материковій частині України, передають Патріоти України з посиланням на видання Под прицелом.

Так у сусідній Херсонській області кілограм черешні на ринку "Нежданна" обійдеться в середньому в 35 гривень, а на сімферопольському ринку "Привоз" – від 90 гривень.

За кілограм полуниці на Херсонщині доведеться викласти 25,5 гривень, а в Сімферополі – від 50 до 131 гривні.

Диня в Криму коштує в 2 рази дорожче (37 гривень проти 15), і тільки кавуни однакові за ціною – 25 гривень на кілограм.

У Севастополі кілограм полуниці обійдеться в 95 гривень, а черешні – від 87 до 106 гривень.

Зі свого боку російська відеоблогер Альона Бардівська розповіла, що в Ялті полуницю продають за 355 рублів (більше 146 гривень), а черешню за 390 (більше 161 гривні). За її словами, ціни на фрукти в курортному місті вищі, ніж у Москві.

При цьому з овочами ситуація дещо інша – по ряду позицій ціни відрізняються не так помітно, а цибуля в Криму навіть трохи дешевша, ніж на Херсонщині.

Серед овочів істотно дорожчі за материкові кримські помідори (на 35%) молода капуста (в 2 рази) та огірки (у 2,5 рази).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...