"Тут головне - свідомість громадян", - Ляшко про церкви, які працюють під час карантину

Головний санітарний лікар України закликав українців на час карантину не ходити до церкви і відсвяткувати Великдень удома.

Віктор Ляшко

Церкви в Україні на Великдень закриватися не планують, але туди не пускатимуть велику кількість людей. Про це повідомив головний санітарний лікар України – заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

Відповідаючи на запитання, чому на час карантину не закрили церкви всіх конфесій, Ляшко сказав: "Наскільки я розумію, були досягнуті домовленості між президентом і представниками різних конфесій. Також була зустріч голів обласних адміністрацій, представників Міністерства внутрішніх справ з головами церков. Усі розуміють складність ситуації і всі говорять, що почнуть проводити служби онлайн. Навіть знайшли механізми, як посвятити паску в невеликих селах – поставити біля хати, а священник пройде і посвятить".

Він підкреслив, що церкви взяли на себе відповідальність не допускати великої кількості людей. "І тут головне – свідомість громадян. Щоб вони не проривалися в храм, бо виганяти, мабуть, святий отець не буде", – зазначив Ляшко.

Він висловив думку, що потрібно закрити всі місця масового скупчення людей. "У той же час це як із ринками – ми даємо дозвіл функціонувати тому чи іншому об’єкту, але при дотриманні ним певних умов. Усе залежить від нас, українців, як і від суб’єктів господарювання, як і від тих людей, які будуть правити в храмі. Я особисто в позаминулу неділю проїжджав повз і бачив, як під час служби люди стояли на вулиці біля церкви в шахматному порядку на відстані двох метрів один від одного", – сказав Ляшко.

При цьому він закликав відсвяткувати Великдень удома. "Нічого страшного, один раз можна, зате запам’ятаємо потім на все життя і будемо вдячні, що це допомогло зупинити епідемію", – додав головний санлікар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...