"Тут немає України": Нардепка від "Слуги народу" розгромила ініціативи Мюнхенської безпекової конференції по Донбасу

Оприлюднений на Мюнхенській безпековій конференції план з 12 кроків по мирному врегулюванню на Донбасі не узгоджений з офіційним Києвом і суперечить позиції України.

Про це заявила в ефірі ObozTV народна депутатка України від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, коментуючи документ, передають Патріоти України.

"Я б хотіла побачити реакцію Офісу президента на такий план припинення війни в Україні, оскільки я бачу по прізвищах, що тут офіційних представників від України немає серед розробників. Нічого про нас без нас!" – заявила Верещук.

За її словами, підписанти документа від України Василь Філіпчук, Олександр Чалий і Олексій Семеній були уповноважені офіційним Києвом.

"Якщо це була громадська ініціатива, нехай так і скажуть – ми експерти, які не виражають позицію України. Зараз виглядає так, що тут є Україна, але я не бачу тут офіційної України. Якщо ми прочитаємо ці 12 пунктів, тут є багато питань щодо офіційної позиції, яка сьогодні є і ніким не була спростована", – підкреслила нардепка.

"Мені це дуже не подобається. Я чула, що такий документ готується, але не бачила його на власні очі. Я бачу фразу "пропозиція містить кроки, які підтримуються всіма сторонами". Якими усіма сторонами? Україна підтримує кроки, які, наприклад, будуть спрямовані на відновлення співпраці з Росією без відновлення Україною суверенітету над Кримом? Перепрошую, ми такого не казали!" – додала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...