"Тимчук не був схожий на імпульсивну людину": Психолог назвав важливий нюанс у смерті нардепа (відео)

Загибель народного депутата України Дмитра Тимчука, якого знайшли з кульовим пораненням у голову, не схожа на самогубство.

Дмитро Тимчук

Про це в ефірі ObozTV розповів психолог Валентин Кім, коментуючи версії трагедії, передають Патріоти України.

"Щодо того, що полковник, який має досвід роботи зі зброєю, міг здійснити такий постріл... Я вам скажу, як людина, у якої є власний досвід роботи зі зброєю. Я свого часу був психологом у спецпідрозділі міліції, сам проходив службу. Скажу, що дуже часто люди, які мають досвід і кваліфікацію, припускаються абсолютно безглуздих помилок. Таке буває часто-густо", – заявив Кім.

"Статистика показує, що більшість смертей від вогнепальних поранень отримують не мирні громадяни, не злочинці, які вступають у протидію з поліцією, а саме власники зброї, які випадково когось убивають або в себе стріляють під час чищення зброї, збирання-розбирання, стрільб", – додав він.

Психолог також прокоментував можливість суїциду народного депутата. "Якщо людина вирішила піти з життя, це рішення свідоме і досить довго виношувалося. В основному, нормальні й адекватні люди відхід із життя обмірковують досить довго. Рішення не виникає просто так", – зазначив він.

"Люди часто починають роздаровувати свої речі, робити дорогі подарунки, проводять ритуальні зустрічі з друзями, спілкуються з ними так, ніби прощаються. Вони виходять на контакт із людьми, з якими довго взагалі не спілкувалися, щоб попрощатися наостанок. Є ознаки, що показують, що людина вирішила розлучитися з життям. Якщо людина неадекватна, імпульсивна, експресивна, відхід із життя може бути викликаний несподіваною думкою. Дмитро Тимчук не був схожий на імпульсивну людину", – додав Кім.

Також експерт запропонував почекати офіційних версій слідства щодо того, що трапилося.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...