Тисячі таємничих дірок виявили на дні Тихого океану (відео)

Всі дірки мають витягнуту форму, водночас їхній діаметр становить приблизно 11 метрів, а глибина – до метра.

На невеликій ділянці дна Тихого океану біля західного узбережжя в Каліфорнії (США) були виявлені декілька тисяч таємничих заглиблень різного розміру. Причина їхнього виникнення досі не відома. Про це повідомили в Науково-дослідному інституті акваріума затоки Монтерей, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Зазначається, що всі дірки мають витягнуту форму, водночас їхній діаметр становить приблизно 11 метрів, а глибина – до метра. За словами вчених, поки це найбільше зосередження таких об'єктів у Північній Америці.

Подібні поглиблення на морському дні раніше вже були знайдені й в інших місцях у всьому світі. Лише за останні декілька років фахівці MBARI та інших організацій

виявили більше 5200 таких "віспин" на площі майже 1300 квадратних кілометрів.

Найбільші ями, до того ж ідеально круглої форми, сягали у ширину майже 175-ти, а вглиб – п'яти метрів. В основному їхнє походження пов'язане з викидами метану.

Однак вчені, які знайшли дірки на дні Тихого океану біля Каліфорнії, стверджують, що не виявили жодних ознак цього газу в донних відкладеннях або у воді в цьому регіоні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...