Титанозавр: В Аргентині виявили рештки найбільшого в світі динозавра (відео)

На думку вчених, найбільший титанозавр мав вагу приблизно 70 тонн, довжину – приблизно 40 метрів, а його висота порівнюється з семиповерховим будинком.

В Неукені (Аргентина) знайшли скам’янілі залишки кісток, які можуть належати Титанозавру з сімейства зауроподів, передають Патріоти України з посиланням на Forbes.

Експерти проаналізували знайдені кістки і дійшли висновку, що вони належать можливо найбільшій тварині, які ходили поверхнею Землі. На думку вчених, найбільший титанозавр мав вагу приблизно 70 тонн, довжину – приблизно 40 метрів, а його висота порівнюється з семиповерховим будинком.

Період їх існування охоплює крейдяний, тобто останній період мезозойської ери. Він тривав близько з 145 до 66 мільйонів років в тому. В цей час титанозавр – найрізноманітніший і найпоширеніший великотілий наземний рослиноїдний у всій Південній півкулі.

Скам’янілості цих динозаврів знайшли на всіх континентах, а їх вид складає приблизно 1/3 відомих науці зауроподів. Одного з таких виявили в провінції Неукен на північному заході Патагонії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...