У 2022 році бойові машини Stryker отримають лазерну зброю

Армія США буде тестувати лазерну зброю потужністю 50 кВт, починаючи з третього кварталу 2021 фінансового року. Тестувати будуть озброєння, створене компаніями Northrop Grumman і Raytheon.

26 липня 2019 року Армія США видала контракт на пришвидшення прототипування та введення в експлуатацію першої боєздатної лазерної системи озброєння, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Компанії Northrop Grumman і Raytheon отримали контракт на суму $203 млн, в якому головним підрядником була визначена компанія Kord Technologies.

Керівник програми Directed-Energy Maneuver-Short Range Air Defense (M-SHORAD) зазначив, що солдати розпочнуть стрільби з лазерами з транспортних засобів вже у 2021 році.

Раніше військові успішно протестували Stryker з 5 кВт лазером
"Військові насправді проведуть бойові стрільби, це не будуть контрактники", – запевнив генерал-лейтенант Л. Ніл Фаргуд, директор відділу Hypersonics, Directed Energy, Space, and Rapid Acquisition під час вебінару, проведеного виданням Defense News.

Армія планує об’єднати бойові машини Stryker з технологіями лазерної програми M-SHORAD з системою ППО традиційного типу (ЗКР і гармати). "В конструкції є поєднання ракет, гармат і лазерів", – стверджує Фаргуд.

Лазер потужністю 5 кВт успішно збивав безпілотники на випробуваннях
У 2022 році лазерна зброя буде інтегрована на машинах Stryker. Високоенергетична зброя призначена для захисту маневрових бригадних бойових груп від безпілотників, гелікоптерів, ракет, снарядів і мін.

Після того, як військові оцінять результати, вони планують придбати ще три додаткові машини, оснащені лазером. Зазначається, що вартість контракту на постачання чотирьох дослідних зразків потенційно може становити близько $490 млн.

Прототипи машин з лазерною зброєю є частиною ініціативи зі створення військової технології, відомої як багатоцільовий високоенергетичний лазер MMHEL (Multi-Mission High Energy Laser).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...