У Багдаді тисячі іракців прощаються з ліквідованим генералом Сулеймані (відео)

Генерал Касем Сулеймані був убитий 3 січня по наказом президента США Дональда Трампа в результаті ракетного удару по міжнародному аеропорту Багдада.

У суботу, 4 січня, в столиці Іраку Багдаді проходить траурна церемонія прощання з командувачем спецпідрозділом "Аль-Кудс" генерал-лейтенантом Касемом Сулеймані, який загинув в результаті ракетного удару США, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Процесія стартувала від мечеті імама Муси Аль-Казима - однієї із найбільш шанованих шиїтських святинь Багдада. Ходу супроводжували автомобілі співробітників іракської міліції.

Багато з присутніх були одягнені в біле, вони несли прапори Іраку і воєнізованих формувань, лояльних Сулеймані.
Жалобні заходи завершаться в Ен-Наджафі, священному місті мусульман-шиїтів на півдні Іраку, в 157 кілометрах від Багдада, передає агентство AFP. Тіла і останки загиблих членів угруповання «Аль-Хашд аш-Шабі» будуть поховані.

Іранських військових доставлять літаком до Ірану, який оголосив триденну жалобу за Сулеймані.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...