У Білорусь зайшли ешелони з російською військовою технікою (фото)

На територію Білорусі прибули підрозділи, озброєння і військова техніка Західного військового округу ЗС РФ, за офіційною інформацією - для участі в параді 3 липня в Мінську.

Перші документальні свідчення масового перекидання підрозділів ЗС РФ до Білорусі надали активісти Руху Солідарності "Разом", які ввечері 20 червня 2019 р зафіксували в Орші ешелон з російською військовою технікою, передають Патріоти України з посиланням на Inform Napalm.

Фотофіксацію бронетранспортерів БТР-82А держави-агресора активісти зробили неподалік Оршанського залізничного вокзалу.

Примітно, що Міністерство оборони РБ заявило, що російські військові для участі в параді прибули саме 21 червня, що, очевидно, суперечить представленим вище фактам.

Згідно з повідомленням прес-служби Західного військового округу ЗС РФ і за наявною інформацією про організаційно-штатну структуру і склад Збройних сил РФ для участі в параді в Білорусь перекидаються військовослужбовці зі складу 4-ї Кантеміровської дивізії (в/ч 19612, управління - місто Наро-Фомінськ Московської обл.) і 27-й Севастопольської окремої мотострілкової бригади (в/ч 61899, пункт постійної дислокації - поселення Мосрентген, Москва). Обидва з'єднання входять до складу новоствореної 1-ї танкової армії ЗС РФ.

Для участі в параді в складі піших і механізованих розрахунків повинні перекинути не менше 300 військовослужбовців ЗС РФ.

Крім цього 3 липня 2019 року в небі над Мінськом буде задіяна і авіація Повітряно-космічних військ РФ, імовірно пілотажна група "Беркути" зі складу 344-го торжоцького Центру бойового застосування і перенавчання льотного складу (вертольоти Ка-52) і імовірно 47-го окремого змішаного авіаційного полку (винищувачі-бомбардувальники Су-34). Також в повітряній частині параду заплановано польоти над білоруською столицею російських багатоцільових вертольотів Мі-8 і винищувачів Су-30

На особливу увагу також заслуговує ще одне повідомлення прес-служби Західного військового округу ЗС РФ. За інформацією цього підрозділу по зв'язку з ЗМІ, ще 18 червня військові і бойова техніка ракетної бригади 1-ї танкової армії РФ були завантажені на залізничні платформи і вирушили до Мінська для участі в параді 3 липня.

Йдеться про перекидання в Білорусь оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" 112-ї ракетної бригади (в/ч 03333, пункт дислокації місто Шуя, Південне містечко, Іванівська область, РФ).

Видання припускає, що російські ракетники під прикриттям участі в параді будуть відпрацьовувати оперативне висунення з точки своєї постійної дислокації в призначений позиційний район в Білорусі, що можна розглядати як певний елемент наступальних дій.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...