У Білорусі добуватимуть тепло і електроенергію з стічних вод

Новий біопаливний комплекс має не лише економічну вигоду, але і користь для екології.

У білоруському місті Слонім з’явився біопаливний комплекс, який добуватиме енергію зі стічних вод, передають Патріоти України з посиланням на білоруські ЗМІ. Отримана енергія буде використовуватися для роботи очисних споруд.

Новий комплекс складається з пристроїв підготовки сировини, виробництва, очищення та зберігання біогазу, виробництва електроенергії та тепла, автоматизованої системи управління. Об'єкт побудували в рамках інвестиційного проєкту, який фінансується за кошт позики Європейського банку реконструкції та розвитку і гранту Шведського агентства з питань співробітництва в сфері міжнародного розвитку.

Виробництво біогазу становитиме 845,3 тис. кубічних метрів на рік, а річне виробництво електроенергії досягне 2 ГВт*год, що становить 70% від енергоспоживання очисних споруд водоканалу на рік. Річне виробництво теплової енергії складе 1814 Гкал.

Комплекс дасть змогу зменшити кількість викидів парникових газів в атмосферу. Проєкт покликаний також поліпшити якість очищення стічних вод та зменшити викиди забруднювальних речовин у водні об'єкти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...