У Держпраці хочуть позбавити частину українців їх громадянських прав

Чиновник додав, що в деяких країнах право голосу на виборах мають лише платники податків.

У зв'язку з тим, що в Україні кілька мільйонів громадян працюють без офіційного оформлення, в Держслужбі з питань праці (Держпраці) пропонують відносно цієї категорії громадян ввести нове покарання у вигляді позбавлення права голосу на виборах. Таку пропозицію озвучив голова Держпраці Роман Чернега, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

«Станом на сьогодні ми можемо говорити про кілька мільйонів наших громадян, які працюють за межами офіційних трудових відносин», - заявив чиновник.

Чернега впевнений, що отримуючи зарплату «в конвертах», громадяни погоджуються на відсутність соціальних гарантій і прав повноцінних членів суспільства.

При цьому він додав, що в деяких країнах право голосу на виборах мають лише платники податків. «Я думаю, було б непогано передбачити і у нас такі запобіжники, які б працювали системно і допомагали робити Україну краще, економічно стабільної, багатою», - сказав Чернега.

Чернега підкреслює, що офіційне оформлення трудових відносин в Україні дозволяє громадянам отримати соцпакет, а також можливість заробляти на пенсію. Крім того, легальне працевлаштування також сприяє об'єктивному розслідуванню нещасних випадків на виробництві.

Нагадаємо, що Державна служби України з питань праці в 2018 році виявила 25 179 працівників, допущених до роботи без належного оформлення трудових відносин, в результаті чого наклала на роботодавців штрафи на суму близько 1,7 мільярда.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...