У Донецьку такого навряд чи очікували: Що росіяни відповіли на бажання "ДНР" про приєднання (відео)

Кардинально протилежними виявилися відповіді жителів Донецька і Москви на питання: "Ви хочете, щоб Росія приєднала Донбас?" і "Чому Росія не приєднала Донбас?"

Відеосюжет, знятий під час цього опитування, розміщений на сторінці проекту "Донбас.Реалії" на Youtube-каналі Радіо Свобода Україна, передають Патріоти України.

Майже всі опитані жителі Донецька виявилися принциповими прихильниками приєднання окупованої території Донбасу до Росії. Вони, ні крапельки не замислюючись і не намагаючись хоча б трохи мислити, ретранслювали наративи кремлівської пропаганди: "Україна - ворог Донбасу", "українці хочуть знищити Донбас", "Допомагає Донбасу тільки Росія, і тільки Росія може забезпечити безпеку на Донбасі".

Російські пропагандистські меседжі звучали і у відповідях донеччан на питання про причини того, чому РФ досі не приєднала окуповані території Донбасу. Донеччани говорили і про те, що в Кремлі, мовляв, прораховують всі варіанти, і прийшли до висновку, що саме приєднання Донбасу до РФ може так роздратувати "світову закуліси", що навіть можлива третя світова війна.

Правда, говорили і про елементарну відсутність відповідної політичної волі в Кремлі. Але ніхто з опитаних не сказав ні слова про те, що приєднувати Донбас до РФ заважають колосальні внутрішні проблеми Росії.

А ось москвичі, коли їх запитували про ставлення до гіпотетичного приєднання Донбасу до Росії, як раз про ці проблеми говорили як про головні фактори, через які це приєднання категорично неможливе.

Жителі російської столиці, як виявилося, прекрасно розуміють, що в разі приєднання ОРДЛО до РФ видаткова частина російського бюджету істотно збільшиться, і збільшиться вона за рахунок простих громадян: за рахунок зарплат бюджетників, за рахунок пенсій, за рахунок фінансування медицини, освіти, соціальних гарантій.

Як виявилося, серед москвичів чимало і таких, хто абсолютно адекватно оцінює події в Україні, і для кого їх країна - країна-агресор, як би не гірко було росіянам це визнавати. Одна з опитаних навіть сказала: "П'ять років ми вбивали там людей, а потім це стане нашою територією? Я - проти! Донбас - це Україна. Як і Крим".

Це опитування - наочне підтвердження того, що існують як би дві Росії. У сприйнятті багатьох жителів "ДНР" і "ЛНР" існує "Росія-матінка", яка дуже хоче приєднати до себе Донбас, але якій заважає "світова закуліса". І існує Росія реальна - країна з величезною кількістю внутрішніх проблем і населенням, яке чекає від влади не приєднання нових земель і збільшення кількості утриманців, а поліпшення життя простих людей на нинішній території РФ.

Все більше росіян явно не підтримують імперську шизофренію Кремля. І жителям ОРДЛО потрібно це зрозуміти і прийняти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...