У Європі вважають недоречною присутність Путіна на річниці початку Другої світової

В уряді Польщі заявили, що Володимир Путін є лідером країни, яка здійснює збройну агресію проти своїх сусідів.

Польська влада вважає недоречним присутність президента РФ Володимира Путіна на пам'ятних заходах з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни, які пройдуть у Варшаві у вересні 2019 року. Про це заявив заступник прем'єр-міністра Польщі Яцек Сасін в ефірі польської радіостанції Polskie Radio 24, передають Патріоти України.

"Я думаю, що було б недоречно відзначати річницю початку збройної агресії проти Польщі за участю лідера, який сьогодні поводиться зі своїми сусідами такими ж методами", - сказав Сасін.

Він підкреслив, що Путін є "лідером країни, яка здійснює збройну агресію проти своїх сусідів".

Водночас політик зазначив, що на церемонію у Варшаві з великою часткою ймовірності прибуде президент США Дональд Трамп. За словами Сасіна, інформація про те, що Трамп буде присутнім на заході, є поки неофіційною. "Проте ми можемо з великою мірою впевненості сказати, що цей візит відбудеться", - додав польський політик.

Відповідаючи на питання про можливий візит Ангели Меркель, Сасін заявив, що у Варшаві "оптимістичні у цьому зв'язку". За словами політика, запрошення вже відправлені широкому колу світових лідерів, і Польща очікує, що пам'ятні заходи з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни матимуть міжнародний масштаб.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...