У камері смердить фекаліями, мусульман годують свининою: Адвокат розповіла про умови утримання в СІЗО кримськотатарського активіста Мустафаєва

​Сервера Мустафаєва, координатора «Кримської солідарності», в'язня Кремля по Бахчисарайській «справі Хізб ут-Тахрір», тримають в камері з моторошними умовами.

Про це розповіла його адвокат Ліля Гемеджі, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

«Велику частину часу він перебуває один. Це камера розміром 4 квадратних метра. Частину цього простору займає ліжко, умивальник, стіл і подоба туалету - дірка в підлозі. Через день ця дірка вивергається вулканом фекалій, які в підсумку розтікаються по підлозі. Через це йому доводиться піднімати свої речі з підлоги на ліжко. Якщо туалет прорвало вранці, то ремонтувати його можуть прийти під вечір», - каже Гемеджі.
За її словами, під вікном камери знаходиться звалище гниючих харчових відходів з їдальні. В ув'язненого також відсутній постійний доступ до води.
«В результаті: з вікна - запах гниючих відходів, а в камері - запах фекалій з несправної каналізації. Постійного доступу до води немає. Якщо вода з'явилася, коли ти на прогулянці - це означає, що ти не встиг її набрати і будеш чекати наступної можливості», - розповіла адвокат.
Мустафаєв, за інформацією Гемеджі, знаходиться в повній ізоляції, йому не передають листи і газети. Також йому систематично видають їжу зі свининою, через що він харчується не кожен день.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...