У компанії Ілона Маска показали спосіб читання думок

Пристрій в майбутньому може бути провідником між комп'ютером і мозком людини.

Компанія Ілона Маска Neuralink продемонструвала пристрій, який здатний реєструвати активність мозку щура за допомогою тисяч електродів, імплантованих поруч з нейронами і синапсами. Це дозволить їй в майбутньому розміщувати високошвидкісні обчислювальні системи всередині мозку людини без шкоди організму, передають Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Стартап, який підключив до свого проекту 150 мільйонів доларів, буде домагатися схвалення Управління з контролю за продуктами харчування і препаратами (FDA) клінічних випробувань на людях. Мета експерименту полягає в тому, щоб просвердлити отвори в черепах паралізованих пацієнтів і вставити імплантати, які дадуть можливість подумки управляти цифровими пристроями.
Однією зі складностей є утворення з гліальних клітин аналога рубцевої тканини навколо проводів, яка погіршує передачу чітких сигналів. Для подолання цієї проблеми Neuralink створила робота, який здатний точно розміщувати нитки (товщиною в чверть волоса), пронизані десятками електродів. Робот здатний уникати кровоносних судин, запобігаючи можливій шкоді мозку і утворення рубців.

Дослідники провели не менше 19 операцій на гризунах і успішно розмістили нитки в 87 відсотках випадків. Крім того, за словами Ілона Маска, проводяться експерименти за участю мавп. У людей дроти будуть зчитувати мозкові сигнали і передавати їх в невеликий пристрій, імплантований за вухом, який передає дані на комп'ютер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...