У катів важка робота: Російський поліцейський зламав собі ногу, б'ючи затриманого

Російські поліцейські, які успішно допитують кішок і ганяються за білками з наркотиками, іноді займаються ще однією своєю улюбленою справою - побиття затриманих.

Згідно з інформацією журналістів, в ніч на 14 листопада житель іркутського селища Куйтун Юрій Ямашкін, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп'яніння, намагався втекти від співробітників ДІБДР. Чоловік стверджує, що після затримання він не чинив опору поліцейським, проте його вдарили пістолетом по голові, і чоловік втратив свідомість. Очевидцем затримання була дівчина Ямашкіна Аліна Паніна. За її словами, після того як затриманий знепритомнів, співробітники поліції продовжили його бити, в тому числі ногами. Один з них навіть зламав собі ногу, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

«Він закричав, коли штовхав Юру, а потім в суді ця нога була вже в гіпсі. У суді прямо при мені погрожував Юрі, що якщо він напише на них заяву, вони звинуватять його в тому, що це нібито він і зламав йому ногу», - стверджує Паніна.

Сестра Ямашкіна Лідія Чернікова розповідає, що проломлену пістолетом голову довелося зашивати в лікарні. Вона також бачила на його тілі та обличчі синці і подряпини.
Після затримання, за словами Чернікова, її брата відправили в ізолятор тимчасового утримання на п'ять діб в адміністративній справі про водіння у п'яному вигляді. Юрист порадив йому викликати лікаря в ізолятор, щоб зафіксувати побої.
У поліції Тулунского району, куди входить Куйтун, інцидент не прокоментували.

Правозахисний фонд «Громадський вердикт» має намір провести перевірку і домогтися порушення кримінальної справи про перевищення посадових повноважень.

Сам Юрій Ямашкін і його родичі збираються писати заяву в прокуратуру.

Видання наводить аналогічний випадок з колишнім поліцейським з Пермі, який вдарив затриманого підлітка ногою по обличчю, а потім в своє виправдання заявив, що зробив це не як поліцейський, а як громадянин.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...