У Харкові освятили каплицю, яку "тітушки" намагалися тричі знищити

Служби проходитимуть двічі на тиждень, а також у церковні свята.

Кілька сотень людей прийшли на освячення каплиці на "Барабашово" сьогодні, 27 вересня, передають Патріоти України з посиланням на Depo.Харків.

Люди вже називають цю каплицю символом торгового центру і торжества справедливості. Освячення каплиці пройшло в день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Каплиця названа на честь св. Великомученика Іоанна Нового Сочавського, який жив в XIV столітті в місті Трапезунді, займався торгівлею, був благочестивий, твердий у павослав'ї та милостивий до бідних.

Із благословення Преосвященного єпископа Харківського і Богодухівського Православної Церкви України Митрофана каплицю освятив священик о. Сергій. Освячено золочені купол і хрест каплиці, які будуть встановлені найближчим часом.

"Історія каплиці - це низка спроб так званих "тітушок" зруйнувати тоді ще споруджуваний будинок. На початку літа підприємці спільно з адміністрацією "Барабашово" вирішили побудувати на місці спалених невстановленими особами торгових об'єктів каплицю. Однак одна за однією відбулися мінімум три спроби зруйнувати споруду: перерізалися металеві балки, розбивали кувалдами стіни, один раз навіть був серйозно пошкоджений купол, підготовлений до монтажу. Усі ці напади відбувалися вночі за участю великої кількості (до півтори сотні) молодих людей спортивної статури. Жодного разу поліція, яка була присутня на місці, не затримувала нападників і навіть не встановила їх особи. Більш того, факти вандалізму вносилися до ЄРДР тільки після відповідних рішень суду", - наголосили підприємці.

Працівники торгового центру впевнені, що причина, через яку злочинці нападали на каплицю, та ж, через яку були спалені на цьому місці магазини. Усі напади на каплицю слідували негайно ж після чергових звернень активістів до органів влади з вимогою зупинити свавілля міських чиновників і спроби рейдерського захоплення торгового центру. Саме тому підприємці вважають злочинні дії "тітушок" продовженням рейдерської політики міських чиновників.

"Під час останнього нападу на каплицю, буквально за день до освячення, "тітушки" застосували світлошумові вибухові пакети і, за словами очевидців, короткоствольну зброю. Бездіяльність правоохоронців, в який раз, викликала обурення людей. Рішучість освятити каплицю тільки зросла", - наголосили підприємці.

Освячення пройшло за присутності великої кількості підприємців і харків'ян.

Після освячення був відслужений молебень у пам'ять воїнів, загиблих в авіакатастрофі під Харковом 25 вересня.

Служба в каплиці буде проводитися по суботах і неділях щотижня, а також в дні церковних свят.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...