"У кого купували, у того і питайте": Секретар РНБО відповів китайським покупцям "Мотор Січі"

Данилов наголосив, що "приховані оборудки" Україна визнавати не має наміру.

В історії з покупкою Китаєм українського стратегічного заводу "Мотор Січ" замішана Росія. Інформацію про це підтвердив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данилов в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" увечері 12 березня, передають Патріоти України.

Секретар Радбезу дав зрозуміти, що скандал з приводу націоналізації "Мотор Січ" роздуває Москва, яка має "безпосереднє відношення до ... спроби захоплення підприємства". Це, з його слів, частина "інформаційної війни" Росії проти України.

Данилов запевнив, що націоналізація буде проводитися в повній відповідності з українським законодавством.

Звернувся він і до покупців "Мотор Січ" з Китаю. Секретар РНБО звернув їх увагу на те, що підприємство було придбане через офшор, тобто Україні не принесла нічого. "Якщо інвестори вкладають гроші в Галапагоські і Віргінські острови, в якісь офшори, які невідомі Україні, це сумнівні інвестори", - заявив Данилов.

Він уточнив, що "приховані оборудки" Україна визнавати не має наміру. "У кого купували, у того і питайте", - порадив секретар Радбезу китайським покупцям.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...