У команді Зеленського розкрили плани боротьби з російською пропагандою

Команда президента Володимира Зеленського створить в Україні потужний медіа-регулятор, який буде протистояти інформаційній агресії Росії.

Про це повідомив в ефірі ObozTV політичний радник президента України, кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу" Микита Потураєв, передають Патріоти України.

"У термінах я б не хотів цю інформацію розголошувати. Скажу тільки, що ми точно не будемо з цим затягувати", – зазначив він.

Потураєв наголосив, що не може детально розповісти про існуючі плани, щоб не дати можливості опонентам "заздалегідь підготуватися". Однак деякими деталями він все ж таки поділився.

Радник Зеленського нагадав, що вже заявляв про необхідність запроваження механізмів економічного і фінансового моніторингу ЗМІ. "Ми вважаємо, що це має бути зона компетенції нового медіа-регулятора, який повинен з'явитися в результаті медіа-реформи", – заявив він.

"У нас застарілі органи – що Нацрада, що Держкомтелерадіо – і ми хочемо створити новий, потужний, незалежний від влади медіа-регулятор, який би стояв на сторожі наших національних інтересів в медіа", – пояснив Потураєв.

За його словами, робоча назва нового відомства – Національна рада з питань ЗМІ. "Це має бути новий регулятор з новими повноваженнями. Такими, щоб у нас не постраждала свобода слова і незалежні медіа. Але все-таки, щоб були механізми адекватної відповіді на вторгнення в наш теле- і радіопростір", – розповів політик.

Наприклад, припустив він, нова рада зможе на практиці, а не в теорії припиняти дію ліцензій на мовлення.

Також Потураєв не виключив можливості введення в ЗМІ "тимчасових адміністрацій", як робиться в банківському секторі. "Ми обговорюємо всі існуючі практики. І в інших сферах, не тільки медіа. Звичайно, ми будемо це обговорювати з медіа-громадськістю. Це пройде повний цикл публічних обговорень усіма зацікавленими сторонами", – запевнив кандидат у нардепи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...