У Країні висхідного сонця навчились заробляти на енергії стихійних лих (відео)

У 2017 році систему вже випробували на острові Окінава, де вона витримала вітер силою 225 км/год.

У Японії стартап Challenergy розробив вітрогенератор Magnus, який зможе перетворювати енергію тайфунів, передають Патріоти України з посиланням на Daily Mail.

Замість звичайних лопатей новинка використовує циліндри, що крутяться та живлять генератор. В основі методу лежить так званий "ефект Магнуса", що описує силу, яка виникає під час обтікання обертового тіла потоком рідини або газу.

За оцінками уряду Японії, енергія одного великого тайфуну дорівнює приблизно 50 рокам вироблення електрики звичайними методами. Перші турбіни стартап планує побудувати на Філіппінських островах – щосезону тайфунів ця острівна держава відчуває на собі силу понад 20 циклонів і ураганів.

Компанія розраховує, що 50 невеликих вітряків у 2020 році вироблять енергії по 10 кВт/год. Якщо вони доведуть свою рентабельність і надійність, наступною на черзі буде Японія, яка також регулярно потерпає від негоди.

За прогнозами вчених, до кінця століття внаслідок кліматичних змін очікуються урагани з силою вітру до 370 км/год. Крім того, вони будуть рухатися повільніше, тобто зможуть заподіяти менше шкоди на одному місці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...