У Києві чоловік з сокирою зірвав брифінг, присвячений ромам і річниці розгрому ромського табору на Лисій горі (фото, відео)

Агресивному чоловіку не завадив ні охоронець, ні приїхавша незабаром поліція.

У Києві чоловік з сокирою зірвав брифінг, присвячений ромам ї річниці розгрому ромського табору на Лисій горі в Києві, передають Патріоти України з посиланням на Факты.

По темі брифінгу повинні були виступити спікери - правозахисник, проектний координатор ромського фонду «Чіріклі» Юліан Кондур і керівник групи моніторингу прав національних меншин В'ячеслав Лихачов. Коли брифінг почався, в залі несподівано з'явився чоловік у камуфляжній формі і з сокирою. Він назвався ветераном «Азова» і висловлювався вкрай різко і про ромське співтовариство, і про організацію подібних заходів.Агресивному чоловіку не завадив ні охоронець, ні приїхавша незабаром поліція. Брифінг довелося перервати достроково. Представники організаторів повідомили, що захід зірвано. «До подіуму вибіг товариш в камуфляжі, який представився ветераном" Азова ", і бадьорим голосом став перекрикувати виступаючого, розповідаючи, що всі кишенькові злодії - роми. Поштовхавшись з охоронцем прес-центру, який спробував закликати його до порядку, товаришу витягнув з сумки два ножа, сокира і дві пляшки віскі ... У товариша в залі виявилася група підтримки в благородній справі перекрикування спікерів. На цьому етапі в прес-центр зайшла поліція в касках, броніках і зі зброєю, і всіх випровадила на вихід», - розповів Лихачов.Сам «азовець» Максим Ярош пізніше виклав відео інциденту. Він пояснив, що всі предмети, які він приніс, були відібрані у ромів.

Поліція опитала свідків інциденту, але кримінальне провадження поки не відкривалося. Предмети, що залишилися на місці інциденту (сокира, ножі), будуть перевірені.

Група підтримки, яка підтримала ветерана в камуфляжі, виявилися представниками організації С14.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...