У Києві підірвали авто українського розвідника: З'явилися подробиці про підривника

Підозрюваний у підриві автомобіля українського розвідника помер у лікарні в Києві. Під час невдалої спроби закласти вибухівку він підірвався сам і отримав численні поранення.

На українського розвідника в Києві "полювала" російська диверсійна група, яка складалася з двох осіб. Це вдалося встановити в ході вивчення документів диверсанта і перегляду камер спостереження. Вони прибули в Україну без всякої конспірації прямим потягом "Москва-Одеса", написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Приїжджали не перший раз - вже відвідували Україну в 2018-му році. Їм влаштувала запрошення громадянка України, яка мешкає в Києві. Завдяки цьому вони пересувалися безперешкодно. Немає ніяких сумнівів, що ці терористи закинуті і до Києва російськими спецслужбами. Судячи з доказів, в ході поїздок вони вели пошук цілей в районі проживання офіцера спецназу Головного управління розвідки Міноборони, і по місцях прописки ряду керівників Головного управління розвідки МО в одному з мікрорайонів на Харківському масиві", - повідомив Бутусов.

Вдень 3 квітня в машині пересувалися двоє офіцерів ГУР МО, добре відомі в світі спецназу люди. Офіцер, на якого було скоєно невдалий замах, служив свого часу разом з Максимом Шаповалом - командиром спецназу ГУР МО, якого підірвали в Києві в 2017-му році.

"Щодо низької професійної кваліфікації диверсанта: тактика дій російських спецслужб передбачає засилання великого числа агентів. Підбираються такі "яких не шкода" навіть в разі провалу або загибелі, тому підготовку вони проходять короткострокову. Росіяни не ризикують кадровими співробітниками, щоб не було великого резонансу в разі затримання", - додав журналіст.

На його думку, спроби терактів проти командного складу ГУР МО з боку спецслужб РФ показують, що противник намагається зірвати ефективну бойову роботу української розвідки на тимчасово окупованих територіях України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...