У Львові свою першу операцію провів робот-хірург Da Vinci

Без жодного розрізу, лише проколами, він зміг видалити грижу діафрагми.

Про це повідомив директор Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук у Facebook, передають Патріоти України.

Він розповів, що першим пацієнтом робота-хірурга став 50-річний чоловік з міста Броди, що у Львівській області. «Він звернувся до нас із підозрою на кишково-шлункову кровотечу. Обстеження показало завеликий отвір між черевною і грудною порожнинами. Частина шлунку змістилася в грудну клітину. Треба було оперувати!», — зазначив Самчук.

Під час втручання робот був за кілька метрів від пацієнта. На ньому була камера, що транслювала зображення медикам, а чотирма «руками» робота на відстані керував лікар. Директор лікарні зазначив, Da Vinci зміг не тільки бездоганно усунути проблему, але й навіть зробити пластику пацієнту. Наразі прооперований чоловік уже опритомнів.

Як розповідав Олег Самчук, робот-хірург Da Vinci прибув до Львова зі США. Директор каже, що це «подарунок хорошого друга лікарні Ростислава Кісіля та його компанії Meest» (ідеться про гендиректора служби доставки Meest Group, яка працює в Україні та за кордоном).

Він зазначив, що лікарня буде застосовувати робота для видалення пухлин нирок, передміхурової залози, злоякісних новоутворень товстої та прямої кишки, а також у гінекології та в кардіохірургії. Перед тим як почати роботу, робот мав пройти сертифікацію у Міністерстві охорони здоров'я.

За словами Олега Самчука, Da Vinci — це «мрія кожного хірурга», адже у робота «ніколи не затремтить рука». Він, мовляв, «ювелірно і надточно допоможе видаляти найдрібніші пухлини».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...