У Маріуполі померла породілля з коронавірусом

Жінка перебувала у важкому стані, у неї відмовляли легені.

У Маріуполі Донецької області у перинатальному центрі днями померла 36-річна породілля Ольга М. Жінка потрапила до медзакладу з двобічною пневмонією, передчасно народила дитину, а після пологів померла, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

У перинатальному центрі Маріуполя розповіли, що пологи жінці не стимулювали. "Лікування коронавірусу, як у будь-якої екстрагенітальної патології за виключенням деяких ситуацій, не передбачає передчасне народження. Родова діяльність у жінки почалася сама, і пологи відбулися самостійно без будь-яких оперативних втручань і методів знеболювання. За даними судово-медичної експертизи, смерть пацієнтки сталася через ускладнення коронавірусної інфекції", - розказав директор КНП "Перинатальний центр м. Маріуполь" Костянтин Комлєв.

Жінка була доправлена до медзакладу 20 листопада на 8 місяці вагітності з діагнозом "двобічна пневмонія". Тут їй зробили ПЛР-тест і виявили коронавірусну інфекцію. "Її стан погіршився у вівторок, 24 листопада: почала падати сатурація (рівень кисню в крові). Тоді лікарі із застосуванням елементів телемедицини зв’язалися з республіканським акушерським анестезіологом Русланом Ткаченко. Лікарським консиліумом було ухвалено рішення перевести пацієнтку з кисневотерапії на апаратне кисневе лікування CPAP (з використанням спеціальних кисневих масок) та ввести дві дози препарату "Тоцилізумаб". Він зазначений у медичних протоколах МОЗ України, а його вартість складає 70 тисяч гривень", - розповів Костянтин Комлєв.
За його словами, після цього стан пацієнтки дещо стабілізувався на кілька днів, але 28 листопада знову погіршився. Того ж дня сталися передчасні пологи, після яких породіллю під'єднали до апрату ШВЛ, а за кілька годин вона померла.
У Олі залишилася новонароджена донечка та троє синів 2,10 та 15 років.
За словами лікарів, до перинатального центру телефонував чоловік Ольги М. і говорив, що претензій до медиків не має та подякував їм за те, що до останнього боролися за життя його дружини і рятують його дитину.
Водночас, як наразі почувається новонароджена дівчинка - Костянтин Комлєв відмовився повідомляти. Як розповів він, рідні померлої не дали дозволу на розголошення інформації про стан здоров'я немовляти.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...