У Мін'юсті хочуть зробити з Лук’янівського СІЗО музей

22 лютого минулого року Мін'юст видав наказ про оптимізацію діяльності установ виконання покарань.

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, оскільки Лук’янівський СІЗО відремонтувати неможливо – «єдина робоча опція – створити там щось на кшталт музею», передають Патріоти України з посиланням на Главком.

За словами посадовця, Лук’янівську в’язницю вкрай важко привести до якихось нормальних стандартів, бо значна частина приміщень збудовані ще в 19 столітті. «Знищити її теж неможливо, бо це історична пам’ятка. Ледь не кожен другий відомий персонаж там утримувався. Відповідно, музей – це було б цікаво. Звичайно, це вимагатиме значного фінансування, але це саме та доля, що очікує, принаймні, якусь частину цього СІЗО», - пообіцяв урядовець.

Водночас, міністр запевнив, що у в’язниці є й сучасні приміщення сучасні і їх ще кілька років «будуть використовувати активно і за призначенням». «А потім визначимося. Можливо, перенесемо все за місто, а ці приміщення будуть продані чи на їх місці побудують щось інше. У довгостроковій перспективі ми звідти переїдемо. Там не буде слідчого ізолятора. Але поки що нам немає куди переїжджати і немає фінансування для будівництва», - розповів Малюська.

Міністр поінформував, що наразі в Україні проходить процес скорочення кількості в’язниць. «Має бути мінімальна кількість, але максимально ефективних і обладнаних установ. Це наша мета. Якусь частину в’язниць в регіонах, здається три, ми передали нещодавно Міністерству оборони. Для них після ремонту це буде місце для розміщення армії. Для нас – мінус у витратах на утримання. Якусь частину з законсервованих об’єктів ми продамо. Особливо ті, де земельні ділянки можуть зацікавити приватний бізнес», - зазначив урядовець і додав, що у такий спосіб Кабмін хоче отримати кошти для будівництва нових в’язниць і СІЗО.

«У бюджеті на нові тюрми коштів немає. Відповідно ми змушені шукати резерви – розпродаж активів: щоб побудувати менше, але якісніше», - розказав про свої плани міністр юстиції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...