"У Москві панує настрій "нам плювати", - Піонтковський

Своїм ставленням до представника Європейського Союзу Жозепа Борреля Російська Федерація показала своє зухвале до Заходу і всього цивілізованого світу.

Приниження верховного представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля у Москві – це виклик путінської Росії Заходу. Про це повідомив політолог Андрій Піонтковський у програмі "Студія Захід з Антіном Борковським", передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

"Це дуже показовий епізод був із Боррелем у Москві. Адже Москва все це могла дуже добре розрахувати і спрогнозувати. Жозеп Боррель – це такий типовий "Путін Ферштейн!". Приїхав інтелігент у капелюсі до кримінальників, про щось із ними домовитися і пробудити в них розумні почуття й мотиви. Але його піддали неймовірному приниженню на цій спеціально зрежисованій прес-конференції", – заявив Піонтковський.

Політолог наголосив, що своїм ставленням до представника Європейського Союзу Жозепа Борреля Російська Федерація показала своє зухвале до Заходу і всього цивілізованого світу.

"Влада Російської Федерації перегнула. Поведінка росіян не тільки щодо Борреля, а й усього Європейського союзу була надзвичайно зухвалою. Це спричинило відповідну реакцію. Але який висновок ми повинні з цього зробити? Росіяни свідомо йшли на загострення, вони передбачили цю реакцію. Гадаю, що у Москві панує настрій "нам плювати". Вони це продемонстрували своїм відношенням до внутрішніх протестів. Це був повний варіант Білорусі: Лукашенко і Путін однаково показали, що вони будуть опиратися на грубу силу. Якщо треба буде, вони розстрілюватимуть людей", – зазначив спікер.

Андрій Піонтковський додав: "Це виклик Заходу, хороший тест ментальності Кремля. Тим більше, в Україні повинні зробити висновки. Це супроводжується небаченою кампанією на кремлівських каналах погроз Україні з закликами російського Донбасу, возз’єднання і так далі. Не варто виключати і військову провокацію. Тим більше, що про це постійно говорять лідери Лугандонії, вони оголошують, що їх республіки частково окуповані українськими військами і вони хочуть відновити їх у межах Донецької та Луганської областей Української Радянської Соціалістичної Республіки. Не виключено, що такий сценарій розглядається у Кремлі, незважаючи на те, що за сьогоднішнім настроєм американців цей сценарій отримає надзвичайно жорстку відповідь".



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...