У МОЗ назвали показник летальності від коронавірусу в Україні

У лікарнях першої хвилі для хворих на COVID-19 підготовлено 23 тисяч ліжок, сьогодні з них зайнято близько 4 тисяч.

В Україні показник летальності від COVID-19 становить 2,6%. Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу, передають Патріоти України.

«В Україні 2,6% показник летальності від COVID-19. Ніяких 10% у нас не існує», - це він сказав, відповідаючи на запитання ЗМІ та спростовуючи показник у 10%.

Також Степанов зазначив, що наразі система охорони здоров’я України справляється з своїм основним завданням – надання медичної допомоги. За його словами, стан забезпечення медзакладів всім необхідним для лікування хворих на COVID-19, а також забезпечення лікарів засобами захисту значно покращився у порівнянні з березнем.

Він повідомив, що в стаціонарах лікарень зараз перебувають ті хворі, які мають тяжкий або середньої тяжкості перебіг хвороби, в тому числі з пневмонією.

Степанов зазначив, що наразі вже триває підготовка лікарень другої хвилі. «Виходячи з цифр захворюваності, в тому числі аналізуючи по різних регіонах, як розповсюджується хвороба, заповненість ліжок, звичайно, ми готуємось до розгортання лікарень другої хвилі. Загалом по країні в лікарнях першої хвилі 23 тисячі ліжок, на сьогоднішній день зайнято біля 4 тис. Ситуація різна в різних регіонах. Найбільш напружена ситуація – Чернівецька область і Закарпатська. Тому ми по регіональному принципу будемо готуватися до розгортання лікарень другої хвилі», - сказав Степанов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...