У МОЗ розповіли, де будуть розміщувати українців, евакуйованих з КНР через смертельний коронавірус

Коронавірус виявлений у двох українців, які перебувають на круїзному лайнері Diamond Princess. Обидва - члени екіпажу корабля. Захворювання у чоловіків протікає в легкій формі.

14 днів будуть знаходитися на карантині в двох установах санаторного типу українські громадяни, яких евакуюють з провінції Хубей (КНР). Про це заявив в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Ігор Кузин, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Визначено два заклади закритого типу. Це не лікарні, це установи санаторного типу», - сказав він, уточнивши, що обидві установи розташовані в Київській області.

На час карантину, додав Кузин, є ще одна пропозиція з розміщення громадян, яке надійшло він Міноборони.

На даний момент з евакуацією та знаходженням в карантині письмово погодилися 51 людина, серед яких одна дитина. Триває розробка та узгодження всіх технічних і логістичних деталей евакуації.
Чиновник запевнив, що людей не будуть поміщати в жодні капсули, а транспортні засоби будуть дезінфікувати як зазвичай. Під час польоту екіпаж літака з 16 осіб буде одягнений в спецкостюми біологічного захисту, а пасажири - в масках. На борту будуть присутні також медсестра і двоє лікарів. Після транспортування з Китаю українців в літаку замінять повітряні фільтри. Найімовірніше, перевізником буде авіакомпанія SkyUp.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...