У МОЗ розповіли, як дезінфікувати руки за допомогою хлору

Слабкий розчин хлору можна використовувати для дезінфекції рук, а коронавірус не передається повітряним шляхом.

Про це йдеться в пам’ятці Центра громадського здоров’я МОЗ України, передають Патріоти України.

“COVID-19 передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами. Тобто через дрібні часточки, які виділяються з носа або рота хворого на COVID-19 під час кашлю або чхання. Ці краплі розповсюджуються на відстань близько одного метра від хворого і можуть потрапляти на слизові оболонки очей, носа та рота іншої людини, яка знаходиться поруч”, – сказано в повідомленні.

У ЦОЗ відзначили, що вірус не передається повітряним шляхом. Це означає, що він не здатний переноситися потоками повітря на великі відстані від хворої людини.

Також в організації нагадали, що імунітету, вакцин і ліків проти коронавирусной інфекції на даний момент не існує. “Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – фізичне дистанціювання та щоденна гігієна”, – рекомендують у Центрі громадського здоров’я.

Зокрема, згідно з рекомендаціями ВООЗ, слабкий розчин хлору (0,05%) можна використовувати для дезінфекції рук. Проте це можна робити лише в тому випадку, якщо немає можливості помити руки теплою водою з милом протягом 20-40 секунд або обробити їх дезінфектором з вмістом спирту не менш 60%. “Варто пам’ятати, що під час приготування слабкого розчину хлору, виникає підвищений ризик подразнення шкіри. Крім того, розчин хлору необхідно готувати щодня і зберігати в холодному, сухому і темному місці. В іншому випадку він втратить свої дезінфікуючі властивості.”, – сказано в пам’ятці.

Крім того, слабкий розчин хлору є також ефективним засобом для дезінфекції поверхонь за умови попереднього їх очищення водою з милом, зазначили в ЦОЗ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...