У МЗС заперечили, що чинний заступник секретаря РНБО займався підготовкою "Харківських угод"

У відомстві наголосили, що Демченко отримав повноваження займатися двосторонніми відносинами з Росією тільки 27 квітня 2010 року, через шість днів після підписання «харківських угод».

Руслан ДемченкоКолишній заступник міністра закордонних справ України та чинний заступник секретаря РНБО Руслан Демченко не займався підготовкою підписання «харківських угод». Про це повідомили в МЗС, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

У відомстві наголосили, що Демченко отримав повноваження займатися двосторонніми відносинами з Росією тільки 27 квітня 2010 року, через шість днів після підписання «харківських угод».

«Руслан Демченко був призначений на посаду заступника міністра закордонних справ України 17 лютого 2010 року розпорядженням КМУ № 227-р. Водночас, згідно з наказом МЗС № 82 про розподіл обов’язків між заступниками міністра, до його повноважень двосторонні відносини з Російською Федерацією були віднесені тільки 27 квітня — тобто через шість днів після підписання „харківських угод“ і внесення їх на ратифікацію до Верховної Ради України», — відповіли у МЗС на запит агентства.

Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі ток-шоу Свобода слова Савіка Шустера напередодні, 12 березня, заявив, що відповідальність нестимуть усі причетні до підписання «харківських угод», незважаючи на посади та прізвища.

«Я можу сказати, що якщо хтось, — не має значення, хто, — із посадовців був причетний, він має за це відповідати. Чи був пан Демченко причетний, чи ні, мені невідомо. Якщо в процесі слідства, в процесі розслідування, які будуть проводити слідчі, щось буде з’ясовуватись, то немає значення прізвище, ім'я, по батькові, має значення позиція, яку займатиме слідство…» — наголосив він.

Данілов додав, що під час виступу президент Володимир Зеленський заявив, що «індульгенції ні в кого немає. Якщо людина винна, вона має відповідати».

Раніше повідомлялось, що Демченко, який є першим заступником секретаря РНБО, міг брати участь у підготовці «харківських угод». У досьє Демченка на сайті РНБО зазначено, що з 26 лютого 2010 року по 5 березня 2014-го він обіймав посаду заступника і першого заступника міністра закордонних справ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...