"У нас є гідність": На Майдані Незалежності проходить віче (відео)

В акції беруть участь близько 3-5 тис. людей.

Сьогодні, 21 листопада, у Києві на Майдані Незалежності проходить віче «У нас є гідність», передають Патріоти України.

У центрі столиці зібралися тисячі людей, що вимагають зупинити розведення військ і сил на лінії розмежування, а також скасувати реалізацію «формули Штайнмайера». Активісти вийшли з плакатами «Не продається», «Банду геть», «Ні репресіям», «Досить нас розводити».

Також люди стоять з фотографіями загиблих під час Революції Гідності у 2014 році.

Крім прапорів України, учасники віче обклеїли одяг жовтим скотчем, який, за задумом організаторів, символізує боротьбу українців за державу і свободу.

Захід проходить мирно, на віче чергують правоохоронці та карета Швидкої допомоги.

Віче організовано громадськими діячами з «Руху опору капітуляції».

Для забезпечення громадського порядку в місті Києві з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи залучено близько 1,3 тис. військовослужбовців Національної гвардії України. Службу гвардійці несуть спільно з рятувальниками, вибухотехніками, кінологами та працівниками Національної поліції в посиленому режимі. Крім цього, нацгвардійці залучаються до несення служби в інших регіонах України. Проведення масових заходів планується протягом трьох днів з 21 по 23 листопада по всій країні.

Як повідомлялось, Об'єднання «Рух опору капітуляції» закликало українців прийти у День гідності та свободи 21 листопада на Майдан Незалежності в Києві й взяти участь у Віче гідності. Мета заходу - «захистити свободу, національну ідентичність, демократію та цивілізаційний вибір України».

Організатори віче також закликали «без партійних прапорів» долучитись до заходу усіх представників патріотичних сил.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...