"У нас є план": В уряді розповіли, коли продадуть "ПриватБанк"

За словами міністерки, в уряду є програма виходу держави зі складу власників чотирьох банків і повернення їх до комерційного сектору.

Кабінет міністрів планує продати ПриватБанк через три роки, паралельно вигравши суди з його колишніми власниками. Про це заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова, передають Патріоти України з посиланням на НВ.Бізнес.

За її словами, в уряду є програма виходу держави зі складу власників чотирьох банків і повернення їх до комерційного сектору. "Першими підуть банки, які стали нашими не тому, що були створені державою, а тому, що держава була змушена втрутитися у ситуацію. Укргазбанк ми вже продаємо: в цьому році в нього зайде IFC, а далі ми разом будемо шукати стратегічного інвестора. Для ПриватБанку у нас стоїть завдання за три роки здійснити повний вихід держави з капіталу. Але щоб комусь щось продати треба, щоб хтось це купував", – сказала Маркарова.

При цьому перш, ніж продати ПриватБанк, державі доведеться закрити пов'язані з ним суди. "Нам необхідно дійти до рішення деяких актуальних судових позовів. Будь-який інвестор, особливо в такі активи, як банк, буде оцінювати не тільки економічну і фінансову ситуацію в країні в цілому і показники банку, а й додаткові ризики", – пояснила Маркарова.

Що стосується суперечок в колишніми власниками "Привату", то, за словами міністерки, останнє слово повинно бути за державою. "У випадку ПриватБанку ми маємо чіткий план, за яким спокійно рухаємося, і віримо у судову реформу та верховенство права", – зазначила Маркарова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...