"У нас влада лише вводить народ в оману", - Кривонос

29 грудня президент України звільнив полковника Кривоноса з посади заступника секретаря РНБО. Інтерв'ю було записане до цієї події.

Українська влада вводить народ в оману і ніяк не сприяє тому, щоб українці були готовими до організованих дій у разі відкритої агресії РФ. Про це заявив уже ексзаступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

"Більшість населення нашої країни не готова до загострення ситуації. Їх до цього не готують, бо якщо їх до цього готувати, деякі люди почнуть ставити запитання. Ситуація продовжить [розвиватися так само], як у попередні роки – як кажуть російською, "авось рассосется". Але військові розуміють, що треба бути готовими до будь-яких варіантів. І людей до цього треба готувати. Твої бажання можуть не співпасти з твоєю навченістю і тренованістю під час ведення бойових дій. Тому треба готуватися, тренуватися і відпрацьовувати всі варіанти дій, у тому числі й цивільного населення на всій території України", – зазначив Кривонос.

За його словами, чинна українська влада вважає за краще не говорити про реалії сьогодення. "Зараз, якщо порушити питання: а чи готові у нас ті ж бомбосховища в разі відкритої агресії Російської Федерації? Чи готові ми до аварійного забезпечення водою? Електрикою? Узагалі у нас готові люди до організованих дій? Ні. Тому питання дуже гостре, і влада повинна працювати з власним народом. На жаль, у нас влада працює лише в напрямку введення власного народу в інформаційну оману: що в нас усе добре, у нас будуються нові дороги, у нас усе буде завтра. Про реалії сьогодення ніхто не каже. Усе буде завтра. Чекайте, вірте, сподівайтеся", – підкреслив Кривонос.

Відразу після анексії Криму 2014 року Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...