"У нас з Євросоюзом спільний ворог": "Факт зв'язку Тьєррі Боде з Кремлем підтвердився", - Клімкін

Нідерландського політика Тьєррі Боде, який ініціював голландський референдум з питання доцільності підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, викрили у зв'язках з РФ і наближеними до Кремля росіянами.

Тьєррі Боде

Нідерландський політик Тьєррі Боде міг фінансуватися з Російської Федерації. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Twitter екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передають Патріоти України.

"З'явилися докази, що ініціатори референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС прямо фінансувалися з Росії. Росія бореться проти нас в ЄС і проти самого ЄС. У нас з Євросоюзом спільний ворог і боротися ми повинні разом", - заявив Клімкін на своїй сторінці.

Факт зв'язку Тьєррі Боде з Кремлем побічно підтверджує і той факт, що недавно він сам зізнався в тому, що у нього були контакти з Володимиром Корніловим, який відомий своїми українофобськими поглядами. При цьому на сайті розслідувань Zembla і радіостанція De Nieuws BV недавно повідомили про зміст листування Боде в месенджері.

Цей нідерландський політик став відомим в Україні в 2016 році. Тоді він, очолюючи свою організацію, яка згодом еволюціонувала в партію, ініціював проведення в Голландії референдуму, на якому було поставлено питання про підписання угоди про асоціацію Євросоюзу з Україною.

При цьому в своїх текстах чотирирічної давності Боде повідомляв про те, що він підтримує контакти з Володимиром Корніловим. Сам Боде висловлювався про Корнілова, як про "росіянина, який працює на Путіна", а також як про "дуже впливового діяча".

У той же час, перед самим проведенням референдуму, Боде активно тиражував своїх вітчизняних ЗМІ інформацію про те, що Україна нібито направила в Нідерланди своїх агентів, щоб якимось чином вплинути на результати голосування на свою користь. Коли його запитали, "звідки у нього такі відомості", Боде відповів, що ця інформація виходить від Корнілова.

Окремої уваги варта і той факт, що він сам, навіть не соромлячись, натякав на те, що його організація отримувала фінансову підтримку від Корнілова. Коли їй не вистачало коштів, Боде писав: "Може, Корнілов заплатить?".

У той же час, коли Корнілов відвідував Нідерланди під час проведення відповідного референдуму, він позиціонував себе як нейтрального і незалежного експерта і одночасно суперечив цьому своїми виступами з позицією противника ратифікації угоди про асоціацію.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...