У NASA розповіли про новий шторм на Юпітері, який здатний поглинути Землю

Дослідники кажуть, що Велика Червона Пляма має розмір близько 15 771,57 км у поперечнику, тоді як середній діаметр нашої планети становить 12 742 км.

На Юпітері зафіксували шторми неймовірних розмірів - астрономи Національного управління по аеронавтиці та дослідженню космічного простору США зробили знімок явища, яке вдалося зафіксувати за допомогою телескопа Hubble (Хаббл). Фото нових штормів на п'ятій планеті від Сонця і найбільшій у Сонячній системі опубліковано на Instagram-сторінці NASA, передають Патріоти України.

Шторми на Юпітері, розташованому в 653 мільйони кілометрів від Землі, було зафіксовано 25 серпня.

"Велику червону пляму видно, коли вона пробивається крізь хмари. Дослідники кажуть, що Велика Червона Пляма має розмір близько 9 800 миль (15 771,57 км) у поперечнику, досить велика, щоб поглинути Землю", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що середній діаметр нашої планети становить 12 742 км, а окружність - 40 тисяч км.

Унікальну і захоплюючу деталь на знімку Хаббла видно в середніх північних широтах Юпітера: яскравий, білий, протяжний шторм, який рухається навколо планети зі швидкістю 560 км/год.

"Хоча шторми в цьому регіоні трапляються кожні шість років або близько того, час проведення спостережень Хаббла 25 серпня 2020 р. дозволило ідеально показати структуру", - розповіли в NASA.Нові шторми на Юпітері та крижаний супутник планети - Європа

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...