"У наших вимог немає терміну давності": У Польщі вимагають від Москви компенсації за Другу світову війну

Історична суперечка між Росією та Польщею розгорілася в кінці грудня 2019 року, коли президент Росії Володимир Путін заявив, що шлях до Другої світової війни проклала змова західних держав з Адольфом Гітлером.

Лідер правлячої польської партії Право і справедливість Ярослав Качинський заявив, що Росія повинна виплатити компенсацію за шкоду, завдану Польщі під час Другої світової війни. Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Bild, передають Патріоти України.

За словами Качинського, Росія повинна як і Німеччина сплатити репарації Польщі. При цьому він вважає, що Німеччина і Росія непорівнянні. «У Берліні існує демократично обраний уряд, там діють закон і мораль. Цього не можна сказати про Росію», — зазначив Качинський.

Він зізнається, що відшкодування від Москви скоро очікувати точно не варто. «Росії теж слід було б заплатити. Я не думаю, що наше покоління дочекається, що Москва візьме на себе відповідальність. Але у наших вимог немає терміну давності», — сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...