У Нігерії бойовики викрали понад 300 школярок

Збройні банди в цій африканській країні часто захоплюють учнів з метою отримання викупу.

У Нігерії більше 300 дівчаток викрадені невідомими бойовиками зі школи-інтернату. Поліція вважає, що школярок відвезли в ліс. Це сталося в Джангебе, штат Замфара, 26 лютого, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

Відзначимо, що збройні банди в Нігерії часто захоплюють учнів з метою отримання викупу. Президент Мухаммаду Бухарі засудив викрадення, назвавши його «нелюдським і абсолютно неприйнятним». За словами президента, влада може застосувати проти бандитів «величезні сили», але є побоювання, що школярок можуть використовувати в якості «живих щитів».
Напад стався в п'ятницю о першій годині ночі за місцевим часом (о другій годині ночі за київським). Група озброєних людей нагрянула в школу на пікапах і мотоциклах. Деякі з нальотчиків були одягнені в уніформу державних органів безпеки.
Деякі свідки кажуть, що бойовики прийшли пішки, їх було більше ста. Вони зламали шкільні ворота і вистрілили в охоронця. Потім вони увійшли в гуртожиток, розбудили дівчаток і сказали їм, що прийшов час молитви. Дівчата плакали. Бойовики зібрали їх і повели в ліс. По дорозі вони стріляли в повітря.
Вбиті горем батьки зібралися біля школи, деякі з них вирушили в джунглі шукати своїх дочок, кажуть свідки.
Після інциденту влада Нігерії розпорядилися закрити всі школи-інтернати в північно-західному штаті Замфара після викрадення 317 учнів бойовиками в штаті, повідомляє Xinhua.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...