У обстрілі українського літака в Лівії сплив російський слід (фото, відео)

В аеропорту Місурата в Лівії був знищений літак Іл-76ТД української компанії "Скайавіатранс", який перевозив гуманітарний вантаж.

Борт виконував рейс із Анкари в Місураті в рамках співпраці з Міжнародною організацією Червоного Хреста. Про це розповіли в МЗС України. Директор компанії Олена Малахова повідомила, що приблизно о 3:17 ночі (за Київським часом) безпілотник обстріляв літак одразу після прибуття в аеропорт, коли здійснювалося вивантаження гуманітарного вантажу, передають Патріоти України з посиланням на LIGA.net.

Цікаво, що поки один дрон обстрілював українське авіасудно, другий безпілотник проводив фото- і відеофіксацію. Через 40 хвилин після інциденту фото й відео удару з'явилися на сайтах російських ЗМІ і блогерів.

"Мені здається, що не без того, що Москва підтримує незаконний уряд генерала Хафтара, який намагається захопити владу в Лівії", — сказала Малахова.

Як повідомили в МЗС України, всього було випущено декілька снарядів, перший із них потрапив у праве крило і спровокував спалах. У результаті літак повністю згорів. Ймовірно, вантаж також був повністю знищений.

У момент обстрілу на борту перебувало восьмеро членів екіпажу, вони встигли евакуюватися. Від обстрілу ніхто не постраждав. Дипломати займаються поверненням екіпажу в Україну.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко висловив думку, що атака була частиною цілеспрямованої кампанії Кремля з дискредитації України перед візитом президента країни Володимира Зеленського до Туреччини.

За оцінкою компанії, вартість знищеного Іл становить щонайменше $2,5 млн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...