У парламенті хочуть карати господарів тварин, які не прибирають за ними на вулиці

За неприбирання за твариною власнику може загрожувати штраф від 170 до 340 грн.

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт, що передбачає відповідальність для господарів домашніх тварин, які не прибирають за ними в публічних місцях. Про це йдеться у тексті законопроєкту, передають Патріоти України.

Документ передбачає доповнення статті 154 Кодексу про адміністративні порушення новою нормою. Власнику домашньої тварини, який не прибирає її екскременти в місцях загального користування, на дитячих і спортивних майданчиках, зупинках громадського транспорту, в підземних переходах, на тротуарах і в зонах відпочинку, загрожуватиме штраф у розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 грн).

При повторному порушенні будь-якого правила утримання домашніх тварин власника можуть оштрафувати на суму від 3,4 тис. грн до 5,1 тис. грн.

Також ініціатори законопроєкту пропонують збільшити відповідальність за незаконне вивезення і ввезення до України тварин і рослин і порушення правил їх утримання.

«Мета законопроєкту - створення ефективного механізму для залучення власника до відповідальності за недбале або жорстоке поводження з домашньою або дикою твариною, яка утримуєтьмя в неволі, за порушення правил утримання таких тварин, неналежне переміщення таких тварин, неналежні умови утримання тварин, неналежне поводження з ними», - йдеться в пояснювальній записці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...