У передчутті війни: На борту іранського танкера в Червоному морі стався вибух

Це не перший інцидент із нафтовими танкерами Ірану в Червоному морі за останні місяці.

На борту іранського нафтового танкера неподалік від узбережжя Саудівської Аравії в Червоному морі 11 жовтня сталися вибух і пожежа, повідомляють іранські ЗМІ, передають Патріоти України.

За повідомленнями, вибух стався, коли танкер перебував у близько 100 кілометрах від саудівського портового міста Джедда. Новинна агенція Nour, наближена до організації «Корпус вартових ісламської революції», повідомляє, що ніхто з екіпажу не постраждав.

Однак вибух спричинив серйозні ушкодження судна, нафта витікає у відкрите море, заявляє напів офіційне новинне агентство ISNA.

За повідомленням агенції, експерти, які вивчають випадок, не виключають «терористичної атаки».

Саудівські чиновники наразі не коментували цю заяву.

Відносини між Іраном та Саудівською Аравією останнім часом стають дедалі більш напруженими. Зокрема Ріяд звинуватив іранську владу в організації нападу дронів на саудівські нафтові заводи. Таку ж позицію зайняли Сполучені Штати. Іран заперечує свою причетність, про відповідальність за атаку заявили підтримувані Тегераном єменські повстанці руху аль-Хуті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...