У Південній Кореї помер глава концерну Samsung Лі Гон Хі

Він вважався найбагатшою людиною країни.

Лі Гон Хі (в центрі)

У столиці Південної Кореї Сеулі на 79 році життя помер голова концерну Samsung Лі Гон Хі. Як пише Bloomberg, про це повідомили в компанії, передають Патріоти України.

У 2014 році Лі Гон Хі переніс серцевий напад, після чого мав проблеми зі здоров'ям. З тих пір він лише формально залишався главою компанії, а фактично Samsung керував його син Лі Чже Єну.

"Голова Лі був справжнім провидцем, який перетворив Samsung з місцевого бізнесу в провідного світового новатора і промислового гіганта. Його заява 1993 року про "нове управління" стало рушійною силою бачення компанії з надання кращих технологій для розвитку глобального суспільства. Його спадщина буде вічною", - йдеться в заяві Samsung.

Лі Гон Хі народився 9 січня 1942 року. Його батько, Лі Бен Чхоль, був засновником Samsung Group. У 1987 році він помер, а Лі Гон Хі став главою концерну.

У 1993 році Лі Гон Хі назвав компанію "другосортною" за світовими стандартами і запустив корпоративну реформу в Samsung. Він звернувся до кожного співробітника із закликом "змінити все, крім дружини і дітей".

Стан Лі Гон Хі, за підрахунками Forbes, оцінюється в 20,9 мільярда доларів.

Крім Лі Чже Єна, у Лі Гон Хі залишилися дочки Лі Бу Чжин і Лі Со Хен. Ще одна його дочка, Лі Юн Хен, наклала на себе руки в 2005 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...