У Північній Америці "прокинувся" один з найбільших вулканів у світі (відео)

Вулкан Попокатепетль вивергнув у небо три кілометри попелу.

Вулкан Попокатепетль здійснив виверження в Мексиці. Вулкан є найактивнішим в країні і розташований неподалік від Мехіко, столиці держави, де проживає 20 млн людей. Через виверження в околицях оголошено жовтий рівень небезпеки. З'явилися відео з моментом найпотужнішого вибуху гіганта, передають Патріоти України.

Попокатепетль прокинувся ще 25 грудня, а 9 січня стався вибух з потужним викидом лави і попелу. Вулкан є другим за висотою в країні (5426 метрів), поруч з ним розташований згаслий Істаксіуатль (5675 метрів), і входить в десятку найвищих у світі.

Вулкан-гігант є одним з найактивніших у світі, в останній раз він виявляв активність у березні 2019 року.

Вулкан постійно спостерігають в онлайн-режимі. Системи моніторингу зафіксували близько 300 "видихів", які складалися з водяної пари, вулканічних газів, а також золи. Було зареєстровано 90 хвилин тремору, при цьому магнітуда вулканотектонічного землетрусу склала 1,4.

Крім того, був зафіксований потужний вибух, в результаті якого стовп попелу піднявся на 3 км у північно-східному напрямку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...