У полоні шість українців: Пірати захопили судно в Гвінейській затоці

Судновласник не відповідає на дзвінки та повідомлення родичів захоплених моряків.

Суховантаж STEVIAУ Гвінейській затоці біля узбережжя Нігерії пірати напали на суховантаж STEVIA і захопили в полон членів екіпажу, зокрема шістьох українських моряків. Інцидент стався 16 грудня, повідомляє портал для моряків Seafarers Journal в Facebook, передають Патріоти України.

За даними порталу, серед захоплених вісім членів екіпажу. Дочка одного з викрадених, старшого помічника Семена Резніченка, повідомила, що в заручниках шість українців і двоє громадянин Албанії. За її словами, у екіпажа були проблеми з водою і харчами, а судновласник не відповідає на дзвінки та повідомлення родичів. «16.12.2020 в Нігерії були взяті в полон вісім людей з суховантажу STEVIA, господарями якого з травня 2020 року стали албанці. Серед полонених мій тато — Резніченко Семен Іванович (40 років), віддавав себе цій непростій професії, старший помічник капітана, громадянин України. На жаль, імена інших членів екіпажу, які потрапили в полон, мені невідомі», — написала вона.

В МЗС України підтвердили цю інформацію і заявили, що посольства України в Нігерії та Албанії вживають заходів. «Справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України», — заявили в МЗС.

The Maritime Executive пише, що судно зареєстровано в Камеруні і йшло з Нігерії до Кот-д'Івуару.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...