У Польщі розкритикували прем'єра за рішення відвідати Росію

Намір прем`єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького відвідати Росію, щоб очолити жалобні заходи, присвячені 10-річчю смоленської авіакатастрофи, викликав неоднозначну реакцію в польському суспільстві.

Матеуш Моравецький

Думку ображених наміром Моравецького поляків висловив блогер Артур Прузовський, передають Патріоти України.

Так, у четвер, 13 лютого, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підтвердив плани відвідати Смоленськ в 10-ту річницю авіакатастрофи, в якій у 2010 році загинув польський президент Лех Качинський.

"Новина, на кшталт політичної сенсації: прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій 10 квітня 2020 року має намір відвідати Росію, щоб очолити жалобні заходи, присвячені 10-річчю смоленської авіакатастрофи. Як же вас можна поважати, якщо ви не поважаєте ні себе, ні свій народ! 10 років триває розслідування і до сих пір Росія не віддала Польщі уламки літака, що розбився. Навіть після того як Парламентська Асамблеї Ради Європи прийняла резолюцію з вимогою до Росії про повернення Польщі уламків літака Ту-154М, Росія відмовилася це зробити. Які жалобні заходи можна проводити і очолювати з вбивцями? Не треба мені говорити, що це обмова. У 2016 році комісія з розслідування Смоленської трагедії встановила на тілах деяких жертв сліди вогню, які не можна пояснити пожежею, яка виникла на місці катастрофи. А через два роки британські експерти виявили сліди тротилу на уламках літака. Є ще у кого-то питання і сумніви причому тут Росія і чому вона досі не передала Польщі уламки літака", - написав блогер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...