У Рівному депутатка потрапила в гучний скандал через ... дитину

На одному із публічних заходів вона виступала разом із своєю дворічною дитиною на руках.

Оксана Майборода, депутатка від Європейської Солідарності в місті Рівне, пережила кілька діб онлайн-булінгу, передають Патріоти України.

26 лютого о 10 ранку її колега Зураб Кантарія опублікував у Facebook фото, де видно, як молода жінка тримає на одній руці дитину, а в іншій мікрофон і виступає перед заповненим залом слухачів. "Оксана Майборода молодчинка: розказує про важливість зелених коридорів у містах з Поліною на руках", – підписав Кантарія фото.

Однак користувачі з ним не погодилися:

"В садочок не беруть?" – пише користувач Сергій Понурко в першому коментарі.

"Для чого цей приклад? Щоб усі брали своїх дітей із собою всюди, на офіційні заходи, на роботу, у службових справах? Це адекватно, ти вважаєш? Я вважаю, що це перекоси. Патріархальне дискримінаційне суспільство це не ок. Але і така тенденція лише зворотня крайність", – пише Світлана Сирота під постом.

Вона також запитала, як буде виглядати сесія міської ради, якщо всі депутатки візьмуть своїх дітей з собою на роботу. Кантарія пообіцяв зробити дитячу кімнату, але користувачку таке не задовільнило. "Платники податків вже платять за комунальні садки, а дитячі кімнати є в торгових центрах", – написала вона на це.

Допис назбирав 800 коментарів: дехто захищає молоду маму, але більшість дописувачів не стримуються від звинувачень і цькування. "Вважаю влаштоване цькування в мій бік від деяких людей, які вже третій день не втомлюються писати під усіма можливими дописами, пов’язане з моєю політичною діяльністю. Раніше до виборів мої публічні виступи з дитиною не привертали такої уваги. Цього разу кількох жінок, які почали засуджувати мене, що я не влаштувала десь-інде дитину, а взяла з собою, ніби, зачепили мої коментарі, що моя дитина, то моя справа і невиховано вказувати іншим, як їм бути зі своєю сім’єю", – відповіла Оксана Майборода на своїй сторінці у Facebook.

Вона вважає цей випадок прикладом внутрішньої мізогінії, дискримінації за ознакою материнства та політичного булінгу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...