У Рогозіна знов батути не тієї системи? - Москву спіткала чергова ганьба на орбіті з її "надсучасним" роботом Федором

Корабель "Союз", на борту якого перебував російський робот Федір, не зміг пристикуватися до Міжнародної космічної станції (МКС).

У суботу, 24 серпня, до МКС не зміг пристикуватися російський корабель "Союз МС-14", на якому перебувала скандальна розробка РФ - робот Федір. Повідомили про це першими американці. NASA виступило із заявою, поки росіяни в паніці вирішували, що робити. Відомо, що "Роскосмос" вже зібрався на екстрене засідання через НП, передають Патріоти України.

"Корабель підійшов до станції на дистанцію ближче 100 метрів, завис, а потім почав відхід до дистанції 102 метри", - повідомили російські ЗМІ. Причини НП поки невідомі. Є припущення, що в усьому винна неполадка в системі стикування корабля "Курс".

Зараз російські фахівці вирішують, чи можна провести повторне стикування. Друга спроба може відбутися через 1 - 2 дні.

Варто зазначити, що росіяни відправили Федора на МКС всього на кілька тижнів. "В рамках тестових випробувань він стане протирати пил, світити ліхтариком, перекушувати кусачками кабелі і так далі. Керувати ним буде російський космонавт Олександр Скворцов за допомогою спеціального костюма", - повідомляли раніше в "Роскосмосі".

Що буде з Федором, якщо зістикуватися не вдасться, поки неясно. Варто зазначити, що російський робот Федір останні роки стабільно залишається об'єктом насмішок в зв'язку зі своїм вельми обмеженим функціоналом і примітивним зовнішнім виглядом.

Новий космічний провал РФ викликав бурхливу реакцію соцмереж. Росіяни усвідомили, що з їх космічною галуззю все дуже погано.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...